Inventeringsdagar sommaren 2018

4 juli 2018
 juli 4, 2018

Inventeringsdagar denna sommar:
Arbete med Medelpads flora III rullar på, långsamt kanske men stadigt. Årets
inventeringsinsats blir vecka 27, onsdag till fredag (4 – 6 juli) och förlagd till markerna väster om Njurundabommen. Starten sker med rutan ”17H15”

Samlingspunkten blir Kyrkoruinen i Njurundabommen med samling mellan 8.30 – 9.00. Där
lägger vi upp dagens planer och delar in oss i inventeringsgrupper. Du är givetvis välkommen att delta alla dagarna, men det går också bra att vara med på bara en eller två.”

Vi samordnar ingen förtäring så alla tar med det som ni behöver för dagen (räkna med att vi är ute till kl 16). Även om vi hoppas så lovar vi inte heller strålande sol och myggfritt så var förberedd på regn och blodsugande insekter. Ingen egentlig föranmälan krävs, men du är givetvis välkommen att höra av dig om det är något du undrar över. Samåkning går säkert att lösa.

Väl mött på dessa exkursioner, allas bidrag och närvaro är viktigt för att vi ska hinna så mycket som möjligt, men också för glädjen av att samlas i botanikens tecken! Ni är givetvis välkomna att sprida informationen om detta även till andra som kan vara intresserade.Som sagt ett fint tillfälle att ytterligare utveckla sitt botaniska kunnande. Inga krav på speciella kunskaper, passar utmärkt för de som gått någon av nybörjarkurserna och nu vill ta nästa steg tillsammans med andra lite mer erfarna.

LÖRDAG 14 JULI kl. 10:00 OBS! ÄNDRAT DATUM!!
BOTANISK SOMMARVANDRING I JÄMTGAVELNS VILDMARKER
Bengt Larsson leder natur- och kulturvandring från skogsvägen vid Värsjön upp till
Nybyggesjön. Vi går sedan tillbaka över den botaniskt intressanta Värsjömyran.
Samling för eventuell samåkning vid Shellmacken i Nacksta kl 9
Därefter samling kl 10 vid Träporten i Borgsjö
Medtag lunchmatsäck!
Ledare: Bengt Larsson och Jan-Olof Tedebrand (jan-olof.tedebrand@telia.com alt
060-563294)

Comments are closed.